måndag 22 april 2013

Små, små val i vardagen.


Molly fick välja en blomma på vägen hem från dagis idag. Älskar små blombutiker och den härliga söta doften som man möts av när man stiger in medan det klirrar i dörrklockan. Som att dyka ner i en ljummen tekopp med mycket mjölk i och flyta runt en stund. Ett riktigt dyrt te då, inget nyttigt grönt te som luktar gräs inte.

Molly sai tänään valita kukan kotimatkalla. Pienet kukkakaupat ovat niin suloisia ja se makea tuoksu joka hurmaa kun avaa oven.. ah.

 Hän valitsi tämän. Ihana.

Feng shui har verkligen lärt mig detta med kontraster och vilken härlig effekt det har på våra miljöer och på våra liv. Den ljusrosa moderliga färgen (på blomman) kan man använda sig av när man känner sig nere och trött. Energin som den ger är tröstande och moderligt omhändertagande. Testa att svepa in dig i en mjukt rosa filt när du är trött och hängig! Själv har jag alltid en rosa filt över mig när jag sover.

Vaalean roosa väri on äidillinen ja lempeä - testaa käpertyä valean roosan viltin alle joku päivä kun olet väsynyt ja kaipaat  energiaa ja hoivaa.


Kan nästan till 100% påstå att jag skulle ha satt denna blomma i sovrummet för ett år sedan där det gärna får vara lite mjukare känsla. Men nuförtiden hamnar mjukt alltid mot det hårda, det söta mot det tuffa osv. Det får nog bli dagens feng shui tips till er. Sök kontraster - mixa om i ert hem. Våga bryta av. Det kommer att kännas heelt naturligt. Och det gillas ju på denna blogg, som ni vet. Det naturliga alltså. 

Kukka tuo sopivasti pehmeyttä maskuliinisien muotojen rinnalle olohuoneessamme. 



Skön måndag kväll - jag ska nu dyka ner i min tekopp. På riktigt.
Leppoisaa maanantai iltaa.

4 kommentarer:

  1. Det är en sån härlig färg det där. Att den är lugnande och energigivande kände jag inte till.

    Kram Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det! Man kan absolut använda den till sin fördel :)

      Radera
  2. Det där med kontraster ska jag börja tänka på. Hittills är det så uppdelat.. Ska jobba på det! Tack! Kram h

    SvaraRadera
    Svar
    1. Faktiskt absolut bästa sättet att håll hemmet inressant! Love yin och yang!

      Radera