torsdag 14 februari 2013

Inredningsterapeuten här, hej.

Inte sällan får jag samtal eller sms av vänner som behöver bekräftelse om de är på rätt väg med sin inredning, balansmässigt alltså. Lika ofta som samtal droppar in konstaterar vi i slutet av samtalet att "problemet" inte alls var det som de kanske först trodde. Många gånger rör jag om tankarna och det slutar med att jag säger hejdå till väldigt förbryllade kära människor. Många gånger handlar det även om sådana områden i hemmet som man själv vet att det är något på tok med, och personen får en ahaa-upplevelse och börjar genast förändra sitt hem med helt ny iver.Oavsett vilket av fallen det handlar om kan jag alltid konstatera en sak. Effekten av förändringen upplevs alltid lika starkt och positivt. Idag inleder jag ett nytt kapitel som säkert även kommer att väcka tankar och funderingar hos många. Vi välkomnar kapitlet - Rensa i röran- i våra liv. Jag hoppas jag kan bjuda på såväl ahaa upplevelser som -äsch, varför har jag inte tänkt på det- upplevelser under denna resa.

Då börjar vi:

Ett naturligt och behagligt energiflöde är det vi alla vill sträva till i våra hem. Energiflödet söker sig in genom entrén, vidare i hallen och in i hemmet. Ut hamnar den genom fönster, altandörrar osv. 

 Det finns olika orsaker som kan göra energiflödet oroligt i ett hem:

  • smuts
  • energi från personer som bott eller vistats i huset tidigare
  • röra och överflödiga saker

Jag tror att vi alla kan nicka och konstatera att visst är det så, speciellt med punkt ett och punkt tre. Punkt två kan kännas lite -märkligt- när man hör det första gången. Men vi tar ett exempel som kan förklara detta med personers energi lite vardagligare:

För det första, vi har alla en personlig energi. Ibland kan man känna på sig det t.ex. genom någons utstrålning. Man har svårt att sätta fingret på vad det är som en person har som gör att man fascineras av henne eller honom. Vi kan kalla det för "det". Hon eller han har "det".

Okey.. tänker ni nu. Jaa, visst är det så. Vi tar ännu ett exempel:

Någongång har ni säkert råkat avbryta någon mitt i ett gräl. Ni har åkt ut på spontanbesök och plingat på dörren. När ni kommer in i hemmet är känslan i huset -tjockt- Luften känns tung och vissa kan till och med uppleva det som att rummet snurrar lite grann. Grälet är avbrutet, paret visar inga tecken på att de grälat, men ni känner det ändå på er. Där har vi mycket orolig energi  från personer

Personers energi stannar kvar i husets väggar och kan vara en orsak till att man inte trivs i ett hem. 
Innan man tillämpar feng shui på sitt hem är det därför att rekommendera att man börjar med att rensa i röran eftersom ni småningom kommer att märka att det bokstavligen kommer att få stor betydelse på alla plan i era liv enligt feng shui. Man börjar från "ny kapitel" helt enkelt. 

Ni formar ert liv som ni vill ha det. Ut med det gamla, och in med det nya. Förstärk processen genom tankens kraft. När ni rensar funderar ni på vilka områden ni är nöjda med i livet, var vill ni ha förändring? Börja med att bli medveten om dina tankar kring ditt liv. Det blir som en garnnystan som du sakta men säkert rullar ihop till en prydlig boll och till slut är dina tankar där samlade. När du är vilsen och tappar bollen, då tar du tag i den på nytt. Du rullar och du rullar, du stöter på knutar och vill ibland klippa av hela härligheten - du kommer att lösa det och du kommer att rulla vidare.


Har du ett rum, en byrå eller ett skåp i ditt hem som är i oordning? 
Ja, troligtvis känner vi alla på oss att något ställe är mer eller mindre kaotiskt just nu.

Det viktiga är nu att börja på ETT ställe i ditt hem. Att rensa i röran känns ofta jobbigt, motsägelsefullt och när man väl är igång så kommer frustrationen som följs av harmoni bara man orkar ta sig genom det. Därför är det mycket viktigt att inte röra om allt i sitt hem på en gång. Ha alltid minst ett rum i ditt hem som får stå för balans och harmoni om du börjar ett större -rensa i röran- projekt.Jag kommer att börja med att ikväll tömma vårt vardagsrumsbord och därifrån får jag en bra orsak att omorganisera ETT skåp i vårt hem för att få mera plats - vi har ärligt sagt ganska kaotiskt i många delar av vårt hem just nu, både i lådor och skåp och vardagsrummet är ju, som ni vet, under process. Då är det bra att påminna sig själv att man gör detta för sin egen skull. 

Alltid för din egen skull. 


Tavaroiden paljous, lika ja epäjärjestys sekä energia joka on jäänyt talon rakenteisiin edellisistä asukkaista on sellaisia asioita joita pyritään poistamaan jotta kotimme olisivat harmonisia. Energia on kuin maanalainen virta joka muotoutuu luonnon mukaan. Kun me rakennamme taloja ja muokkaamme luontoa tämä energia muuttaa kulkuaan sen mukaan. Liika tavara ja lika vaikuttavat energiavirtaan ja se vaikuttaa yleensä, varsinkin meidän naisten, mielialaan. Kodissa energiavirta pitäisi olla rauhallinen ja harmoninen. Siksi on erittäin tärkeää feng shuin kannalta että pyrimme ylläpitämään järjestystä kodissamme. Feng shuin mukaan epäjärjestys vaikuttaa joka osaan elämässämme, ja siitä tulen piakkoin kertomaan lisää. Eli nyt naiset, (miehet?) kaikki ylimääriset tavarat, vaatteet, lehdet, surullisen näköiset kasvit ja lika pois kodeistamme. Itse aloitan illalla tyhjentämällä sohvapöytämme ja organisoimalla kaappiin enemmän tilaa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar