måndag 7 januari 2013

Matcha, eller inte matcha?


Ett evigt problem (för mig) när det gäller färger har varit när man skall matcha färger, och när skall man bryta av med något annat (och isåfall med vad). Nu pratar vi både kläder och omgivning. Många "bara vet" det. Men ibland blir det tankestop när man känner på sig att något inte är helt rätt. Man vet inte bara vad det är som fattas.

Idag tänker jag extra mycket på just detta och tillämpar det på ett rum vi ännu inte har kikat på. Köket.

Jag gissar att nästan alla som har ett matchande set av köksbord och stolar där hemma använder sig av dukar och tabletter på borden. Vad detta gör, är att det minskar på den tunga och kompakta känslan som ett så stort möbelarrangemang kan skapa. Om både stolar och bord är av samma färg kan det kännas som att det dominerar ett rum. 

Det bästa att göra är precis det som man oftast gör omedvetet: Man sätter till tabletter, dukar, stolöverdrag/kuddar. Tänk på att bryta av med någon annan färg för att utnyttja färgerna maximalt för att skapa balans. Kanske detta hjälper någon med ny köksmöblering i samma set att sätta fingret på varför de har satt en stor duk över det nya fina bordet. Eller varför det bara inte känns riktigt bra. 


Norden/Norrnäs/Ikea


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar