onsdag 23 januari 2013

Harmoni på bild.

Idag tänkte jag visa en bild som är publicerad i sköna hem redan för en tid tillbaka. Vissa bilder är sådana som man bara fastnar för och kan lämna och stirra på hur länge som helst. 

Ett harmoniskt vardagsrum med jordnära färger. Ingen är nog förvånad över att jag gärna skulle sitta i en sådan miljö en dag eller två (eller en livstid...) och njuta med fötterna uppslängda på stubben. Ja, så tänkte jag förr. Hur tänker jag nu?
Vi har ju funderat tidigare på vardagsrum, och här kan man se en knepig placering av fåtöljen framför fönstret (eller är det till och med en dörr?). Kommer ni ihåg att man i längden trivs bäst med ryggen mot något stabilt? Dendär kraftpositionen, ja! Om man på grund av planlösningen ändå måste placera soffryggen mot ett fönster kan man lägga lite mera fokus på gardiner, man väljer kanske bort hissgardiner och satsar på tyngre tyger längs med båda sidorna och undviker det genomskinliga. Människan vill ha skydd bakom sin rygg, speciellt under det mörka halvåret. 

Ja, jag suckar och ler. Det är betydligt svårare för mig att hitta rätt typ av inspiration nuförtiden då en vacker bild med vackra möbler och saker inte mera räcker till. Men jag tänker nog stirra på den lite till. Denna gång utan att bli förblindad av det vackra och istället fundera på vad som krävs till eller vad som ska tas bort för att det ska bli ett rum som är tidlöst och som man mår bra i. 

Fundera. Vare sig detta är er stil eller inte, känner ni att det är något ni skulle ändra på?


10 kommentarer:

 1. Mattan eller borden.. De känns lite oroliga tillsammans tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det skulle vara mera balans med en "vanlig" kantig matta. Men ibland känns det att det behövs något oväntat i en inredning för att det ska hållas intressant. Speciellt med en så neutral färgskala som denna. Vet själv att jag skulle bli tokig vissa dagar över denna matta :)

   Radera
 2. Det är svårt att få det som man vill . Ibland hjälper det att man bara lämnar det och stirrar och funderar. Och plötsligt har man det just som man trivs bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och hållet med dig. Lösningarna kommer nog till slut. Ibland på en sekund och ibland stirrar man och stirrar utan att veta vad som behöver förändras.

   Radera
 3. Jag reagerade på tavlorna på golvet.. Ingen aning om det är "tillåtet eller inte inom FS", men hos mig skulle det gå bort! (Kanske främst för att tavlorna skulle skapa en oro att något visst litet barn skulle välta dem och skära sig på glaset..) Sen blir jag fundersam på att man inte heller ser alla motiv på tavlorna, vad finns det bakom lixom?

  /hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. I en balanserad inredning vill man hålla fokus på naturlig höjd för oss. Mellan midjan och huvudet, altså är svaret ja: vi skippar tavlorna i verkliga livet :)

   Radera
 4. Det är så vitt, jag behöver färg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag älskar det ljusa. Kanske inte nödvändigtvist det vita. Men måste medge att jag saknar lite färg jag med.

   Radera
 5. vitt är otroligt vackert och jag får en ren känsla. Men rummet på bilden är FÖR vit. En grön kudde i stolen och lite mönster på gardinerna och byt ut mattan. så skulle jag trivas i rummet. Btw. Jätte intressant att läsa din blogg. Man får värkligen igång hjärnkontoret. H. Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte hålla med dig mera, Anna. Fint att du kände på dig det där med grön färg. Det fattas helt klart enligt mig! Tack, verkligen super roligt att höra att bloggen får igång tankarna :)

   Radera