torsdag 24 januari 2013

Vackert men inte så praktiskt?

Kära ni. Idag tänkte jag att vi håller tankarna kvar på gårdagens bild från Sköna Hem och spinner vidare på temat -att skapa ett vackert OCH praktiskt hem-. 

Med gemensamma krafter har vi redan kommit fram till att det behövs vissa förändringar för att det ska bli mera balans i rummet och för att det ska bli ett rum som fungerar i vardagen. Jag sammanfattar några av förändringarna så får vi stirra på bilden lite till och använda fantasin för att föreställa oss ett nytt resultat.

Sköna Hem


Mattan skapar en viss oro i rummet med sin assymetriska form. Vi plockar bort den och lägger till en kantig matta som sträcker sig enda under fåtöljerna för att göra ett inbjudande intryck. Ni önskade färg, och det skall ni få. Vad säger ni om en matta med färg? Eftersom mattan är det enda på bilden som har lite edge i sig behöver vi något annat som håller rummet intressant. Jag känner ett stort sug efter något som går aningen i rött, kanske en kelim matta med ett svagt mönster på i bakgrunden? Den som behöver ett vardagsrum där fokus ligger på avslappning behåller samma färg på mattan som på bilden och tänder istället ett ljus för att få in eldelementet.Om vi inte väljer att möblera om behöver vi ett stycke gardin även på andra sidan av fönstret för att skapa ett trivsamt rum. I detta fall skulle jag troligtvis välja att möblera om eftersom inga av fåtöljerna verkar ha kraftposition. Tavlorna på golvet ryker självklart säger alla vi med små barn i våra hem och ger  istället synlighet åt det snygga värmeelementet som syns där bakom.

Det som jag tycker att skriker mest med sin frånvaro hör inom fens shuin till träelementet. Något friskt, härligt grönt som skulle ge hela rummet mera liv och energi. Om man väljer att bara ha gardinen på ena sidan kunde man ta in en härlig stor grönväxt på andra sidan lite framför fönstret för att skapa balans och för att fuska fram en känsla av kraftposition. Kvisten ovanför tavlorna ryker dem med om man vill följa feng shuin, ta istället in något från det levande växtriket. Speciellt vintertid är det viktigt för oss att ha träelementet i våra hem. 


JA. Då kan man konstatera att jag kanske har lyckats förstöra en helt otroligt fantastiskt inspirerande bild med min analys. Men visst känns det bra ibland att se genom det vackra och fundera varför det inte känns lika bra där hemma när man blir inspirerad av ett foto och gör en förändring.

Alla bilder, förutom det första, är lånade från Ikea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar