tisdag 22 januari 2013

Ut med det gamla, och in med det nya.


Dagens feng shui tips är att ta in ny energi i hemmet. 

Någon dag när ni känner stressade, trötta och känner på er att ni behövs lite överallt men ni får inte början på något kan ni ge ert hem en energilyft. Speciellt alla som har ett hemmakontor eller annars bara är hemma kan behöva det titt som tätt.

Öppna fönster åt olika sidor av ert hus. Låt ny, sval luft strömma in genom ert hem. Om man vill förstärka processen öppnar man kranarna och låter vattnet flöda en stund. Vattnet har en renande kraft och hurudan effekt frisk luft har på oss behöver nog inte förklaras. Effekterna är endast positiva.Denna tid på året räcker det med en minut vädring genom två-tre öppna fönster och hemmet fylls av ny energi och frisk luft. Förstärk känslan genom att själv gå ut ur hemmet för den stund du vädrar. Kom in, andas, och ta tag i alla måsten.

Svårt? Nej. Svårt att få gjort ibland? JA. Feng shuin sätter ofta ord på det som vi alla vet att vi mår bra av men som vi inte tar oss tid till. Oftast vet vi själva vad behöver för att må bra, svårigheten är att hitta tiden och få det gjort. Även vi kände så idag här hemma. Men här sitter vi nu, nöjda och glada igen. Lilla fröken har grävt sig ner under våra täcken och fönstret står ännu öppet. Det bästa av allt, den nya energin fick igång förändringen som har gnagat i mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar