onsdag 2 januari 2013

Ge mig eld.

Hos oss görs oftast inga nyårslöften, utan det finns nästan alltid mål och planer som vi håller fokus på. Men i år har jag en ivrig sambo och hemliga lappar skrevs febrilt igår. Mitt mentala prat och sambons eldighet är en bra kombination. Hans eldiga personlighet smittar på mig som en envis hosta och mitt lugna sätt får honom att  stanna upp och tänka efter och klia sig i huvudet. 

Idag boostar jag oss med små medel. (kostade oss 4.90 euro, men huuugaaa vilken effekt.)Välkommen hem, darling. Säger denna matta på kvällen.

Men desto viktigare: när man stegar ut genom dörren på morgonen kickar den lite extra fart i oss och ger oss (symboliskt) den eldighet som vi nu behöver för att uppnå våra mål. Att vi har behövt lite balans i vår hall i form av jordiga färger var ju bara bonus. Fniss. 

Det är i sådana här fall som inredningen inte egentligen spelar någon roll. Utan tanken som har lagts ner i ett föremål, i detta fall, en matta. Ja, lite crazy, men i så fall även absolut bästa form av galenskap!

5 kommentarer:

 1. Vill bara tacka för en jätteintressant och bra blogg! :) Speciellt roligt är det ju läsa eftersom vi snart ska byta hem och börja möblera och inreda från början. Har du annars sett den här sidan? http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu. Helt underbara hem!

  Gott nytt år och sånt! :)

  Jenkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, va roligt! Den sidan kommer absolut att användas som inspiration i framtiden. Lycka till med ert projekt :)

   Radera
 2. Tack! :)

  Det är ju så himla intressant det här med feng shui. Jag har till och med blivit så inspirerad att jag har gått och köpt boken "Feng Shui för svenska hem"! Så nu ska här möbleras om!
  En annan blogg som liknar din och som jag läst länge är http://blogg.addsimplicity.se/. Men den kanske du känner till eftersom skribenten är feng shui konsult :)

  Jenkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jannice är GRYMT duktig och bra inspiration. Jag har gått samma utbildning som hon i Göteborg. Hon har förstås fokus på inredning med sin bakgrund medan jag gärna vill lyfta fram välmående och det mentala som minst lika viktigt. Boken är bra och säkert till stor hjälp! Feng shui är beroendeframkallande, så nu är vi fast :)

   Radera
 3. Ditt tips om Alvhemmakler.se fick vara med i dagens inlägg annars, så tack ännu! :)

  SvaraRadera