måndag 22 juli 2013

Hot or not?

Till hösten blir det naturligt att plocka in lite mera av eldelementet som ger värme till hemmet när det blir kallare där ute. Jag vet, det är läänge till hösten. Men tankarna rymmer oavsett dit redan nu för mig. Eldelementet plockar man t.ex. in genom djurmönster, skinn eller vassa kon-formade mönster i textilier. Eller i form av ljus och belysning som är påtänt. Idag tar jag vara på det förstnämnda, djurmönstrat! Själv har jag alltid gillat djurmönster både i inredning och i klädväg. Som en liten intressant detalj. Likaså kan djurmönster vara det där lite udda elementet som ger hemmet (eller outfiten) en intressant twist. Precis som fräscha svalkande ränder är återkommande varje vår är de eldiga djurmönstren återkommande varje höst när det blir kallare igen. Feng shui handlar alltid om att kompensera omgivningen för att hitta balansen....och för er som tycker att djurmönstrat är big no no i hemmet...

Ta in lite zickzackiga mönster istället för att skapa samma känsla. 
Se bara hur fint det grafiska mönstret tar sig mot lite äldre möbler och de guldiga detaljerna.
Alla bilderna är lånade härhär här här och här.

4 kommentarer:

 1. Ibland hot och ibland not. Beror lite på. Översta bilden gillar jag verkligen medan det är en hårfin gräns för att det känns för mycket på en del av de andra bilderna.

  Sen kan jag tycka att det är riktigt snyggt att piffa till en svart outfit med till exempel leomönstrade skor.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Själv är jag inte så mycket för djurmönstrat.. Men visst kan det ju vara snyggt ibland.

  SvaraRadera
 3. En taida itse olla niin innostunut noista eläinkuvioista, mutta tosi kauniilta ne tuossa kyllä näyttävät! Tämä siksak kuvio sopisi meille varmasti :)

  SvaraRadera
 4. Så mycket snygg inspo! Har inte så mycket djurmönstrat själv, fastän jag tycker det är fint.

  Kram Lena

  SvaraRadera