måndag 13 maj 2013

Mint som accentfärg.

Godmorgon måndag.

Målburken är korkad, likaså en ny vecka!

Mycket bra kombination, om ni frågar mig, eftersom jag gärna markerar en ny vecka med en förändring här hemma. Bara för att inte bli för bekväm i skorna. 






Tjingeling på er mina vänner,

fina mamma gav mig en pall som hon ropat in på auktion åt mig. Den fick bli mitt testing, testing objekt. Insåg ganska snabbt när jag öppnade målburken att jag kunde hälla i mig hela innehållet. Så vacker var färgen. Fick hålla mig i styr resten av dagen för att väggar inte skulle ha bytt färg här hemma. Olika toner av turkost är den röda tråden som jag skrev om tidigare. Som alltså är långt ifrån röd då den riktiga benämningen är mint i detta fall. mmm- mint. Detta blev förstås ändå inte det enda som genomgick en förändring (blink blink)



Det jag egentligen vill betona är känslan när alla element faller på sin plats. mmm, magiskt. Ljusa pasteller hör till metallelementet - och med turkosa toner kan det vara lite knepigt att bestämma ibland. Ibland blir det vatten och ibland blir det metall, med gröna toner inblandade kan det nästan bli träelement. Det beror på resten av inredningen helt enkelt. I vårt fall hade vi metallelementet väl representerat från förut men jag saknade den lilla detaljen som sticker ut. Kommer diffust ihåg någon kväll i vintras då jag sa till en av mina vänner att jag nog ska våga mig på lite färg. Om då bara lite, men ändå. Redan då drömde jag om mint. 

På den andra bilden har även mattan (billigaste loppis fyndet någonsin, 0,20 euro) kommit på besök till köket för att med dess jordiga och pastelliga färger ge en trivsammare känsla i rummet. 

Nu ska jag jobba vidare på min hemsida och mina föreläsningar, meddelar SUPERSNART datum, tid och plats för föreläsningen som jag knyste om här.

Ha en fin måndag, anar jag sol där bakom träden tro?

Viikonlopun aikana sain viimeinkin hetken istahtaa perheeni kanssa, terassille, rauhassa. Kaikilla oli oma pala hiekkapaperia. Näin meidän päivä kului leppoisasti auringossa ja toistemme seurasta nauttien. Äidiltäni sain tämän jakkaran lauantaina. Se sai kerroksen mintun väristä ihanuutta päälleen. Nå, eihän se maalaaminen siihen jäänyt. Lupaan näyttää lisää kuvia piakkoin. Ihanan pirteää maanantaita teille - minulla on energiaa vaikka muille jakaa, johtuisikohan auringosta?

12 kommentarer:

  1. Fint!
    Känner att jag också skulle vilja ha nån liiten färg här hemma men har inte hittat någon ännu. Får nog jobba vidare på det! För inte är det väl nån färg dessa vita & svarta saker vi har i hemmet..?;-)

    Önskar dig en solig & fin måndag
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Susanne!

      Absolut skall du plocka in lite färg, det har en sådan uppiggande effekt att man blir förvånad själv.
      Kanske lite korall alá TineK? ;)

      KRAM

      Radera
  2. Vilken snygg pall. :) Hoppas jag har passligt att delta i din föreläsning. :)

    SvaraRadera
  3. Den blev fin! Kanske vi målar om den andra också...!?

    hälsn, mamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blev e!? JAg tycker absolut att vi målar om mer! ;)

      KRam

      Radera
  4. Svar
    1. Faktiskt söt! ... Och det blev redan en favorit hos fröken Molly!

      Kram

      Radera
  5. Söt liten pall Nina. Kul med något antikt!

    Må så gott.
    Kram Amanda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, blev väldigt förtjust faktiskt!

      Kram till dig Amanda!

      Radera
  6. Vilken vacker pall och mint passade ju alldeles förträffligt till! Förstår att du var sugen på att måla väggarna med den färgen :) Kram Monica

    SvaraRadera
  7. Tack för fina orden! Ja, den är LÄCKER! Är ännu sugen på det faktiskt :)

    Kram

    SvaraRadera