onsdag 8 maj 2013

Ett stycke hampa.

I inlägget stockholm i mitt hjärta och i min matta konstaterade jag att jag kom hem med en matta i helgen. Då kanske man kan ana att det inte var en riktigt stor satsning. Sisådär 50*80 cm matta från Åhléns. Närmare sagt hampa-matta. Ni vet när det finns vissa saker man ständigt letar, när man väl hittar det spelar det ingen roll om det är vettigt att köpa eller ej. Hittade även de perfekta tvättkorgarna som jag och en vän suktat efter ganska länge nu. De rymdes inte i kappsäcken. Tyvärr. (Älskar praktiska saker!)


Nu råkade det ytterst tråkiga ske och mattan passade inte alls där det var tänkt. Dit for den hållbara livsstilen kan man tänka. Men nej. 

Vi som har mörkgråa laminatgolv i vårt hem, jobbar ständigt med att jorda känslan, det vill säga skapa en varmare känsla under fötterna. Så den kommer nog i användning iallafall. Vad passar då bättre än naturmaterial och en härligt jordig och somrig färg som skapar en vaddliknande lullig känsla i hemmet. Den känns underbart fräsch med lite svart och vitt och den obligatoriska klicken grönt. Dessutom gillar jag den sträva känslan under fötterna. Tänker på strand, fågelkvitter och havets brus.


Nåja, så vettig är inte ens jag att det skulle ha varit det enda som kom med mig hem. Bland annat en elektrisk blå klänning vann mitt hjärta. Sedan kom en väska in i bilden som länge varit på samma lista som mattan. 

Ja okey, även en scarf. Och en svartvitrandig köksshandduk. 
Ibland är man helt enkelt värt det. 

6 kommentarer:

 1. hahaha, fina grejer alltihop.

  SvaraRadera
 2. Klart du är!

  Jättefina bilder, gillar glasflaskan också..:-)

  Må så gott & ha en fin dag
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är det skönt att unna sig något ibland.

   Ha en fin ledig dag, kram.

   Radera
 3. Men vad trist att den inte passade! Du får använda den till väggbonad istället ;-)

  Kul att du hittade lite till.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALtså Lena, det var kanske inte så dum idé! Hihi!

   Kram, ha en fin dag.

   Radera