måndag 20 maj 2013

Att inreda en balkong.

Det är väl dags att flytta lite av fokus ut mot trädgård och balkong? Eller vad tycker ni?

Oberonde om man har en stooor eller liten balkong vill man ju få en mysig och trivsam känsla där också. Det fina med en balkong är att det förlänger och förstorar hemmet. Om man medvetet vill göra sitt hem större fortsätter man med samma färgskala där ute som man har inomhus. Accentfärgen plockas upp på tre ställen och voilá ditt hem har precis blivit några kvadratmeter större!

Själv satsade jag all in för två somrar sedan och målade altangolvet grått som fortsättning till våra gråa golv här inne. Effekten var grym på våra 80 kvadrat förstår ni.


Lagerhaus
Lyktor, mattor och kuddar skapar den varma känslan och sådant älskar ju vi inredningstokiga eller hur, det kan liksom inte finnas för mycket av den sorten (fniss). För att skapa bra feng shui gäller det bara att placera dem rätt också!

Vad som gäller möblering kan man säga att det blir bäst att ställa så mycket av möblerna ute i rummet (inte längs med väggarna då) för att skapa ett mjukt flow (speciellt om du har stora fönster ut mot en väg) på så vis undviker vi det som kallas för rusande energi. Javisst, glöm inte fokuspunkten från det hållet var du kommer in och därifrån var du sitter! Ögat vill vila på något vackert, och vad som är vackert - det bestämmer vi själva.

Genom att hänga lyktor/utebelysning ovanför bordet lugnar man känslan vid matstället. Luftiga lätta gardiner och lyktor är även bra att hänga vid stora fönster om man har en inglasad balkong så att blicken inte suuugs ut. I feng shui vill man ju ta vara på de goda energierna som är bra för oss och då skall det helst inte vara för öppet. 

Alvhem
Det blir lätt väldigt mycket kantigt, så genom att satsa på mjuka böljande former på blommor och växter får vi in den feminina känslan. Själv gillar jag att blanda växter, olika gräs och blommor och satsa på den lite "råddiga" effekten. På den första bilden har man, tråkigt nog, valt vita blommor till en svartvit inredning. Vi behöver ju kontrasterna så in med färgglada blommor för att rufsa till känslan lite.

Och mattan under bordet, kära ni. Mattan. Blev såå glad när min vän skickade en bild av sin balkong där hon hade tillämpat alla konster vi pratat om. Köpt en fin matta som gav bredden och lugnet till hennes balkong. Kram till dig A.

Själv har jag bara suttit i solstolen ännu på vår altan. Dags att kavla upp ärmarna snart före sommaren försvinner igen, eller hur, fniss.

Alvhem


On aika siirtää katse ja mielenkiinto ulos. Tänään ajatukset menevät teille joille on parveke. Parveke on erinomainen tapa suurentaa omaa kotiaan kesäkuukausien ajaksi. Jos haluat suurentavan effektin poimit kotisi väriskaalan ulos. Riittää jos accenttiväri näkyy kolmessa kohdassa, ping ping ping ja saat yhtenäisen tunnelman. Itse maalasin terassimme lattian harmaaksi pari kesää sitten harmaiden lattioimme jatkoksi. Effekti oli hurja ja saimme nopeasti pari lisämetriä kotiimme.

Tyynyt, mator ja lyhdyt tekevät ulkohuoneesta viihtyisän. Värien avulla saa leikkisän tunnelman, ja ensimmäiseen kuvaan olisinkin mielelläni lisännyt värillisiä kukkia mustavalkoisuuden vastapainoksi. 


1 kommentar: