fredag 1 mars 2013

The mouth of chi - Hallen.

Hallen har en speciell betydelse i feng shui. Känslan innanför ytterdörren skall vara varm och välkomnande - denna plats i hemmet sätter tonen för resten av hemmet.                                                 Här skall all energi och alla besökare in. 


Dold förvaring är att föredra i hallen eftersom öppen förvaring lätt skapar ett oroligt första intryck. Alla andra kläder, saker och prylar som inte används skall helst städas bort. För den som har möjligt är det bästa att sätta ett bord vid hallen som man kan byta inredning på enligt säsong, gäster och humör. Här är det enkla medel som gäller - tända ljus och en härlig blombukett. Bort med allt extra.


Blankt golv kan skapa rusande energi - det kan man stoppa t.ex. med hjälp av en matta. Vad man kan tänka på är att de runda formerna är mera välkomnande i hallen än kantiga. Kom ihåg, mattan behöver inte vara rund för det. Titta extra noga på texturen, material och mönster för att skapa samma känsla i helheten. Ett förslag till den vanliga mattan i hallen är en halvmåneformad som man kan klippa till själv. Lite roligt, mycket mera välkomnande och sätter ribban lite högre och skvallrar om lite extra tanke och kärlek för just det rummet. Testa! Vi kör med vår leopardmönstrade ännu för att kicka till inredningen lite. Vi vill gärna att allt som sätts in i hemmet skall berätta något om oss själva och det tycker vi att den gör, just nu. En elegant inredning är inte vår melodi. Vår personlighet skall synas i hemmet - det får inte bli för strikt.Själv tycker jag detta rum är extra svårt - och extra viktigt. Den står även för karriär och livsväg som livsaspekt (oberoende av planlösning). För det första är det nästan omöjligt att hålla hallen representabel när man har barn. En blockerad hall betyder för mig blockering i just den livsaspekten. Jag vill alltid ha det städat och fritt från allt som inte hör dit. Energimässigt betyder en blockerad hall att den goda energin, chi, inte kommer in. Detta påverkar alla delar av hemmet och påsåvis även alla delar av livet.  Hänger ni med? Ropa hej, om ni vill att jag förklarar mera.

Ha en underbar fredag och ta lite extra hand om er hall på söndagkväll - känslan när ni traskar iväg till jobbet på måndag kommer att vara annorlunda. Jag lovar.


Eteisellä on tärkeä merkitys feng shuin mukaan. Tämä tila asettaa odotuksia koko kodillesi. Tee tilasta oman näköisesi. Säilytystilat ovat avainsana harmooniseen sisääntuloon. Esillä olevat kengät, takit ja asusteet antavat helposti rauhattoman ilmeen. 

Jos sinulla on kiiltävät lattiat, matto rauhoittaa tilan ja antaa kodikkaamman tunteen. Pyöreät muodot tekevät ensisilmäyksellä ihmeitä tällaiselle tilalle jossa kaikki kulkevat. Katso tarkasti mitä muotoja textuuri, materiaali ja kuviot luovat kun valitset esim. maton eteiseen. Pyöreä muoto ei välttämättä tarkoita pyöreää mattoa.

Sunnuntai on hyvä päivä raivata, siivota, organisoida tai vaikka vain vaihtaa mattoa. Maanantai-aamun fiilis kun menet töihin tulee olemaan ihan eri. Lupaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar