tisdag 5 mars 2013

Rusande energi.

Nu lämnar vi vårt hem för en stund så att ni inte börjar gäspa och trillar av era stolar. I detta inlägg nämnde jag att blankt golv kan skapa rusande energi. Idag visar jag ett annat exempel på rusande energi och golvmaterial - stående panel.


Stående panel, som på bilden, gör att känslan i rummet rusar fram. Genom att tillsätta en matta blir känslan i rummet trevligare. Matplatsen på bilden skulle kunna fredas ytterligare med en matta under bordet. Varför glöms mattan under bordet så ofta? Speciellt om ni har samma material i matbordet och golvmaterialet är det viktigt för att ta bort den flytande effekt som annars kan uppstå. Själv skulle jag inte placera mattan som på bilden, utan ha en liten framför diskbänken och en ordentligt stor under matbordet. Dagens feng shui tanke - matta under bordet och stoppa rusande energi. Så trivs vi bättre!

Att ha matbordet i energiflödet, som på bilden, är inte att föredra och jag gissar att man inte skulle trivas alltför länge på denna matplats.


Bild/kuva: alvhemmakleri.se

Kun lattialankut asetetaan niin kuin kuvassa sanotaan feng shuissa että energiat liikkuvat liian nopeasti. Tämän korjaa helposti asettemalla maton lattialle. Minä en asettelisi sitä niin kuin kuvassa, vaan laittaisin pienemmän tiskialtaan alle ja kunnon kokoisen maton keittiönpöydän alle. Varsinkin jos lattia ja ruokapöytä on samaa materiaalia (ja väriä) on tärkeää rikkoa kokonaisuus matolla. 
Miksi ruokapöydän alle ei muisteta laittaa mattoa? Se lisää viihtyvyisyyttä ja tuo lämpöä kotiin.

Esimerkikisi valkoinen ruokapöytä valkoisella lattialla luo leijuvan tunteen. Tätä haluamme välttää.
Eli nyt, isot kunnon matot esille. Varsinkin jos tunne on sama kuin yllä olevassa kuvassa kodissasi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar