torsdag 7 mars 2013

Mitt färgval - grönt.

Det är en evig balansgång detta med att inreda enligt element, med tillhörande färg och form,  kontraster och energiflöde. Jag har skrivit detta förut, men det är faktiskt värt att upprepa: när vi ändrar något i inredningen sker det genast något med balansen i rummet - ofta behövs något läggas till eller tas bort när ett nytt element kommer in. Därför är det värt att låta varje beslut gro en stund. Plocka inte in alltför många saker in i ett rum på en gång. Förändra en sak i taget. Annars är risken stor att vi misslyckas. Försökte själv på detta med att förändra många saker på en gång som länge grott inom mig - det blev bara en soppa. Stress över en positiv förändring. hujjadå.

Oftast sker inredningen i knyck. Man får en enorm lust att göra en förändring och snabbare än blixten blir tanken en handling. Även jag fungerar ännu så ibland. Nuförtiden tar dock nästan alla beslut pinsamt länge och -oftast- hinner energin för projektet passera. Endast de tankar som håller mig vaken om nätterna blir uppfyllda, och då är det ingen skillnad om det handlar om att fynda något fult från en container eller köpa en ny lampa eller stjäla något från sin mamma (förlåt mor, jag returnerar också). Det är värt det. För då är det inte längre bara en handling. Utan en tanke som lever kvar i den förändring vi väljer att göra. Hemmet avspeglar oss själva. 

Nu koncentrerar vi dock oss på växter igen en stund! Själv kan jag inte få nog! Grön färg har också funnit sin väg till oss i andra element än växter (JA, textiler, färg, hos oss!) och det finns nog trots allt en mening bakom bakom orden -grönt är skönt-. 

Gröna växter är inte bara rogivande för själen utan även en lösningen till dem som inte vill ha gardin i fönstret. De stoppar energiflödet - och i exemplet nedan ger de liv åt hela rummet. Se bara till att ta i ordentligt med storleken om fönstret är stort. Ju större, desto bättre.
Nu gäller det att fånga solstrålarna denna fina dag här i Vasa! Jag är ledig och har en trotsig guldlock som sällskap. Vad är nu livet utan lite utmaning. Gott, gott!

Bild/kuva: Hemnet.


Isot kasvit ikkunalaudalla on ratkaisu meille jotka emme halua verhoja ikkunoihimme. Kasvit jarruttavat energiakulkua huoneessa - ja tässä tapauksessa on se elementti joka antaa koko huoneelle elävän tunteen. 

Sisustaminen vaatii aikansa. Sisustus ei ole turhamaisuutta jos siitä ei itse tee sellaista. Jos antaa jokaisen päätöksen rauhassa muhia siitä syntyy usein aika hyvä soppa. Kun annat ajatuksen mennä vähän pidemmälle kuin -tämä on trendikäs, haluan tämän- syntyy oikea koti jossa jokaisella tavaralla on oma merkityksensä. Sisustaminen ei ole turhamaisuutta jos emme anna turhamaisuudelle valtaa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar