tisdag 12 februari 2013

Före och efter bilder!

Hur mår ni idag? Jag blev svept in i vardagssysslor som väntade till höger och vänster och framförallt har jag tagit igen värdefull familjetid och vips så blev det tisdag! 

Idag bjuder jag på klassiska före och efter bilder som är en del utav mitt certifieringsarbete till Göteborg. Arbetet har jag gjort för Folkhälsanhuset Östanlid i Jakobstad. 

Jag ropar först ut ett stort TACK till ergoterapeut Anna Lindgren och enhetschef och fysioterapeut Åsa Lindroos-Lönnbäck på Östanlid som gjorde det möjligt för mig att genomföra detta projekt. Tack för förtroendet! Dessa två damer är del av ett fantastiskt mysigt terapiteam på Östanlid som bjuder på olika former av terapi och rehabilitering för såväl yngre som äldre. Deras vardag är minst sagt fartfylld och där finns många järn i elden, och ja, en förändring behövdes verkligen i detta skede. Eller hur damer? Fniss. 

Förändringen skedde med väldigt låg budjet och ett av målen med förändringen var precis att använda det som fanns från förut.

Först följer FÖRE bilder. Tyvärr är ljuset aningen gult på dessa bilder på grund av allt det jordfärgade som fanns i rummet som envist sökte sig in i kameralinsen. Men budskapet kommer nog fram ändå. 


EFTER bilder:
För att förtydliga det hela:


FÖRE/EFTER


FÖRE/EFTER


FÖRE/EFTER

Jag vill tacka Sunds trädgård (klicka här) i Jakobstad för att de utan att blinka lånade ut grönväxter till mitt projekt! Stort tack! Vilket ställe det är förresten, en helhetsupplevelse med växter, inredning och med varsamt utvalda produkter som kändes helt rätt. Det var mitt första besök där, men långt ifrån det sista. TACK!

Personalen på Anttilas textilavdelning i Vasa får även ett stort tack från mig!

Ni som är intresserade att läsa mera om förändringen kan hålla ögonen öppna. Jag utlovar delar av "receptet" för detta rum inom kort. Kanske ni funderar varför jag har tagit in så mycket grönt i ett arbetsrum, då jag tidigare sagt att det inte är den optimala färgen för ett kontor? Eller funderar ni på möbleringen, budjeten eller produkter som blev skaffade? Vad tyckte terapiteamet om förändringen då?

Om ni vill veta hur en -soon to be- certifierad feng shui konsult och utvecklingspsykolog tänker om välmående och den fysiska arbetsmiljön får ni gärna följa med! 

Bilderna är publicerade med tillstånd av Åsa Lindroos-Lönnbäck.

Följande text som förklarar lite mera om Östanlids verksamhet och byggnad är lånat från Folkhälsans hemsida (härifrån):

"Vård för äldre, rehabilitering och hälsofrämjande verksamhet för alla åldrar erbjuds vid Folkhälsanhuset Östanlid i Jakobstad. Hit kommer man för att trivas, träffas och umgås. Här skapas ett centrum för Folkhälsans verksamhet i norra Österbotten och verksamheten utvecklas ständigt."

 "Östanlid är en värdefull funktionalistisk (funkis) byggnad från 1941, ritad av arkitet Ragnar Wessman, som renoveras pietetsfullt och den stora byggnaden kommer att skapa möjligheter för en mångsidig verksamhet."

ENNEN JA JÄLKEEN

Aika rientää, nythän on jo tiistai, huhh! Tänään haluan näyttää ""Ennen ja jälkeen" kuvia pienestä konttorista jota olen pienin muutoksin ja todella niukan budjetin myötä muuttanut. Muutos tapahtui Pietarsaaren Folkhälsantalo Östanlidillä klick. Kiitos Åsa Lindroos-Lönnbäck ja Anna Lindgren jotka antoivat minulle tämän mahdollisuuden! Piakkoin kirjoitan "respeptin" tänne blogin puolelle huoneesta - Mitkä olivat haasteet ja mikä oli päämäärä jne. Mietitkö miksi olen käyttänyt paljon vihreää jota aiemmin en ole suositellut konttoriin? Vai minkälainen budjetti oli? Haluatko tietää mitä -soon to be- kehityspsykologi ja feng shui konsultti ajattelee kottoreista ja hyvinvoinnista. Kaikesta lisää pian! Kiitos Sundin Puutarhalle Pietarsaaressa (klick) jotka lainasivat minulle viherkasveja, kiitos myös Vaasan Anttilan tekstiilipuolen henkilökunnalle avusta!

Kuvat ovat julkaistu Åsa Lindroos-Lönnbäckin luvalla.

11 kommentarer:

 1. alltså va fint e bleiv! fullpott! ja e så stolt öve de! <3

  /S

  SvaraRadera
 2. Tack snälla för allt stöd! puss

  SvaraRadera
 3. Vilken förändring! Snyggt. Där skulle man absolut vilja arbeta! Kramar ti dig / MS

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, vad kul att du gillar! Ses snart, kram!

   Radera
 4. Wow! Bra jobbat!! Jag inser nu att mitt arbetsrum är i stort behov av en feng shui-makeover! Jag tror jag ska hämta inspiration härifrån. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Va härligt Empps! You go girl! Jag minns att vi har prata om ditt skrivbord, aj aj. Den MÅST vändas :) kram!

   Radera
 5. Wow, vilken förändring snyggt Niino, va du e dukti. San tå ja får ett "eget" rym ska ja anställ de :)
  Kram P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snälla P! JAg fungerar mer än gärna som din inredningsterapeut när det blir aktuellt! KRAM

   Radera
 6. De blev super fint och vi andra väntar med spänning på att få lite förändring även i våra rum. Tänk va "små" saker kan göra mycket... :) // Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli SÅÅ roligt att kom tillbaka o fix resten!! :)

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera