torsdag 10 januari 2013

Yin och Yang i köket.Alvhem mäkleri

Ett modernt kök dominseras ofta av maskulina, yang former, det vill säga kantiga former med alla skåp, hyllor och köksmaskiner. För att skapa balans behöver man ta in av motsatsen, alltså runda feminina, yin, former. Med hjälp av yin och yang skapar man kontraster och den så viktiga balansen i hemmet. 

På bilden är både bordet och lampan runda och det ger en väldigt mjuk och inbjudande känsla eftersom det är det första man ser när man kommer in i rummet. Det runda bordet ger även alla som sitter bättre position, ingen behöver t.ex. sitta med ryggen rakt mot dörröppningen. 

Lösningen behöver inte vara att ta in en rund lampa/bord/matta utan det finns andra alternativ, men som exempel är de väldigt tydliga att visa här. En mjuk känsla kan man t.ex. skapa med hjälp av gardiner, val av blommor, former och färger på textilier osv.

Ni vet det nu, för mig är det lika viktigt att se hur vi påverkas av vår omgivning som det är att det ser inbjudande och fint ut. Så, hur påverkas vi själva om vi bor i ett hem med för mycket yang? (kantigt och maskulint) Jo, det kan vara svårt att vara lyhörd och mjuk. Medan för mycket yin (runt och feminint) kan göra det svårt att ta beslut, vara bestämd och komma till handling.

Yin och yang är varandras motpoler och båda parterna behövs alltid i ett hem för att vi ska trivas och må bra. 

2 kommentarer:

  1. oj oj, he verkar som att jag har varit omgiven av för mycket yin hela mitt liv... ;) å by the way, I love all of your posts så jag komber att klick på he ofta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss! En konsultation kanske sku göra susen :) tack för all pepp <3

      Radera