tisdag 15 januari 2013

Ta kontroll!

Vi älskar att ha kontroll. Utan kontroll blir vi frustrerade och tappar lätt fokus och glädje över det vi gör.

Det finns nästan inget som tar så mycket energi av oss som just det att inte ha kontroll. 

Att inte ha kontroll över sin arbetssituation
att inte ha kontroll över ekonomi
att inte ha kontroll över sitt hem
att inte ha kontroll över relationer
att inte ha kontroll över sina tankar
att inte ha kontroll över sitt liv.

Och så vidare.


I feng shui handlar möbleringen till en viss del om detta. Med hjälp av möblering skapar man en känsla av kontroll, och i den positionen mår vi oftast bra och klarar av att fokusera. Mentalt handlar det om att ta kontroll över sina tankar.

När du någon dag känner frustration över något i ditt liv, fundera på om det har skett någon större eller mindre förändring i livet just då. Om svaret är att det inte har gjort det handlar det oftast om oss själva. Vårt sätt att tänka har förändrats och detta påverkar varje känsla i vår kropp och även vissa handlingar. 

När man gör en konsultation på ett hem så delar man upp hemmet i olika delar, och varje del av ett hem avspeglar en del av ens liv. Jag har skrivit det förut, men eftersom fokus ofta ligger på inredning tål det att upprepas, upprepas och upprepas. 

Detta tänkesätt ger oss en möjlighet att fokusera på inredning och livet i en härlig blandning. Vi får trycka på livets paus knapp en stund (JA, det finns en sådan) och fundera om livet har tagit rätt riktning, om man är missnöjd över något och vad man är lycklig och nöjd över. Bara att säga det högt kan starta en process som hjälper oss vidare. 
Livet är som en hög av tallrikar, för att komma till den understa med guldkant måste vi arbeta oss neråt. Det hjälper inte att vi har ett mål, vi måste jobba för att komma dit. Varje vecka, varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar