onsdag 30 januari 2013

Liv och grönska till hemmet!

Nu är det dags att se över sitt hem med kritiska ögon. Fokus är nu på alla typer av gröna växter och blommor. Det är dags att säga hejdå till sådana växter som tar mer än de ger från er inredning. Spara endast de som du verkligen tycker om och har tid att ta hand om. Jag jublar lite extra för gröna växter med mjuk form! Bryt av med en kantig kruka och du har balans. Har du en spretig växt som lever sitt eget liv, då väljer du hellre en rundare kruka för att balansera det hela. Vill du skapa en mjuk känsla väljer du mjuka former på båda ställen - väldigt enkelt. Vilken känsla du vill ha, det beror helt enkelt på omgivningen och ditt humör, fniss.

Den (nästan alltid) halvfärdiga väggen väntar ännu på att jag ska ge den lite uppmärksamhet.

Speciellt viktigt är träelementet för oss alla som inte har så mycket färg i inredningen. För att skapa en levande, energisk känsla behöver vi något annat som ger våra hem liv och färg. Växterna ger oss syre och suger i sig all typ av föroreningar som finns i luften. Om du är allergisk så går det lika bra med växter i plast - du får inte samma nyttoeffekt, men du får samma känsla i ditt hem.

Jag jublar och studsar när jag läser på olika ställen att det gröna blir en trend våren 2013. Denna trend om någon, är värt att haka på och hålla fast vid! 


2 kommentarer:

  1. ååh nu vill jag ha massor med grönska i min lägenhet! det e nog dags att jag slänger ut ruttna Yucca och satsar på mer levande växter! fniss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi! Din yucca kan göra sällskap med min yucca i roskis!

      Radera