fredag 4 januari 2013

Energiflödet.

Rakt på sak är dagens melodi. Sen tar vi helg.

Alla föremål, alla färger, omgivningen och även du och jag har vår egen energi. När man skapar ett hem i balans är det energin man jobbar med. Eftersom varje färg och form har en egen energi kan vi påverka hur energiflödet blir i ett rum genom att möblera, färgsätta, rensa bland saker och använda former. Energiflödet i ett hem ska vara lugnt och harmoniskt för att det ska påverka oss positivt.

Den gröna färgens energi är upplyftande och drivande.
Den höjer direkt energin (i sinnet och i rummet)

Många av oss håller på att städa ut julen. Som jag tidigare skrev, kan för mycket röd färg (i längden) påverka oss negativt. Det vill säga, den röda färgens energi är aktiv och påverkar vårt humör på ett omedvetet plan och kan göra oss stressade. Här kommer givetvis även färgpsykologi in i bilden.

För att balansera en alltför aktiv och orolig inredning behöver man i detta fall ta bort av det röda och kanske även tillsätta något som dämpar den röda färgen och som därmed lugnar energiflödet, till exempel jord-färger eller kantiga former. Jag tänker oftast såhär i all enkelhet:

-En rund form har en lugn energi. (Det känner man nästan när man tittar och känner efter)
-Kantiga och spetsiga former har en vass energi och är mera aggressiv.
-Varje färg har sin energi och lita på din egen magkänsla med detta. You feel it.

Jag tänker även såhär. Varifrån kommer den känslan att en färg eller form känns rätt eller fel. Föremålet i sig själv gör oss inget. Jo, vår hjärna är så mycket klokare än vi själva. Fniss. Den registrerar även sådant som vi inte ser. I detta fall, energin.

När ni nu själva känner efter vad ni tycker och tänker om detta kan det endera bli väldigt naturligt att alla delar bör finnas i ett hem, i varje rum, för att man ska uppnå balans. Eller så tycker ni att det är totalt onödig information. Jag slänger igen bollen över till er. Det är alltid upp till er själva!
Blir jag lyckligare av att ha balans i vårt hem? JA. Har min, ack så, skeptiska sambo märkt en skillnad? JA. När hemmet är i balans känns det som om man har -flow- och det påverkar oss varje dag, varje minut, till och med varje sekund.

Ännu en liten avrundning på detta:

Balans betyder inte ett perfekt hem. Ett perfekt hem existerar inte, precis som att ingens liv är perfekt. De går alltid hand i hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar