söndag 30 december 2012

symbolik.

För att boosta sig själv och för att hålla fokus på vad man vill uppnå kan man använda sig av symbolik i sitt hem. Fokus ligger nu på tavlor och personliga saker i ett hem.

För att få ut effekten ur detta krävs tyvärr lite annat än en tavla, spik och hammare. Här behövs nu självdisciplin, motivation, vilja och framförallt en tanke och en känsla. Det är upp till en själv vad man gör av situationen och om man inte lägger en tanke och känsla bakom symboliken har man bara en tavla på sin vägg. Detta kan ha en fantastiskt upplyftande effekt på en själv och på ens hem om man vill.Ta in ett föremål, en tavla eller vad som helst som får dig att påminna om vad du vill uppnå just nu. Du kanske redan har en tavla som du älskar i ditt hem. Gör ett experiment för dig själv. Låt oss säga att målet för någon är att minska på gräl i ett förhållande. Du har bestämt dig för att du vill ha en förändring i detta, och du är villig att mötas halvvägs och att arbeta för det. Skriv ner ditt mål på en lapp, fäst det bakom din tavla i det rummet där gräl oftast bryter ut. Varje gång ett gräl närmar sig, ser du på tavlan och tänker på ditt mål. Plocka fram känslan som du hade när du skrev ner det. Ta vara på den känslan. Istället för att gräla, väljer du kanske att lyssna. Upprepa så länge tills du märker en förändring i dig själv, vid det här laget har kanske även din partner märkt skillnaden. Detta kommer troligtvis att ha en positiv effekt även på henne/honom. Nästa gång vill hon/han troligtvis lyssna på vad du har att säga.

För att kicka igång dagen lite effektivare kan man använda symbolik i sovrummet. Denna årstid krävs det nästan en lyftkran för att vi kommer oss upp på fötterna här hos oss. Ibland behöver man en extra energikick bara för att komma igång. Ibland har man kanske en tyngre period på jobbet. Var finner du motivation då? Ibland vill man komma igång med morgonträningen, vad hjälper dig då upp på fötterna? Gör det personligt. Gör det synligt och viktigt - för dig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar