torsdag 20 december 2012

När man finner alla delarna.

Vi har redan snuddat på ämnet färg och form. Vi knyter ihop det ämnet tillsammans med gårdagens inlägg. Hur bör en välkomnande entré se ut?


Sköna hem 2012, hemma hos Daniella Witte.
Hoppa i mina feng shui skor för en stund. Hur tänker jag när jag gör en konsultation? 

Den bruna (drömmen) till dörr behöver något lätt och ljust vid sin sida. Väggen. Att det är små fönster inbyggda i dörren gör att den bruna färgen lättas upp ytterligare, den bruna färgen känns då inte så dominant och kompakt. Den svarta krukan vid dörren leder oss igen tillbaka till den vita väggen som behöver svart färg som kontrast. Om den svarta färgen skulle fattas helt skulle det även skapa en obalans med de stora vita ytorna och växterna. Den fräscha känslan bjuder dom gröna växterna på. För att få en ännu mera välkomnande känsla kan man tänka mjuka former även på växterna. Ett element fattas och det är den eldiga känslan. Den får man via levande ljus, belysning (check!) eller en gnutta röd färg.

Den bruna dörren dominerar med dess kantiga färg och form. Den balanseras som sagt av vita färgen, men även av det rundade stabila räcket och av trappans välkomnande utformning. I feng shuin strävar man alltid till att ha jord under fötterna på ett eller annat sätt. Vilken tur att löven har blåst i snygga högar på trappan - de jordar den gråa trappan på ett behagligt sätt. 

Det breda räcket är ett fint exempel på bra feng shui. Den känns trygg och säker - och ser bra ut. Om det finns ett likadant räcke på andra sidan skulle jag kanske trilla av stolen. Magiskt.

Pricken över i är dörren som står på glänt. Man vill slita upp dörren och se mera av hemmet.

Om man inte har lyckan att just nu stå inför ett val av ny dörr, trappa, krukor och gröna växter kan man  faktiskt jobba med det man har, (japp!) och det är vad jag strävar till med varje konsultation. Slutresultatet blir snyggt och välkomnande även med små medel (och nej, jag råder er inte att lämna dörren på glänt, det lovas kallare grader igen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar