fredag 19 juli 2013

När små detaljer avgör.


Bild lånad här.

Jag gillar den ombonade känslan trots att de vita ytorna dominerar. När man vill inreda sitt hem med mycket vitt är det viktigt att blanda in olika material, mönster och texturer för att skapa harmoni. Ni ser korgarna till höger som värmer inredningen, det kantiga betongbordet som ger tyngd åt allt det vita. Jämför t.ex. med ett runt bord i detta fall, den skulle inte ´väga´ lika mycket, likaså skulle ett vitt bord kännas för lätt till resterande inredning. Den blåa färgen som upprepas i olika toner och olika mönster genom kuddarna. De tre mörka kuddarna som styr upp det hela och ger rummet karaktären att klara av allt det ljusa. Utan de mörka inslagen skulle blicken lätt vandra runt och rummet skulle kunnas uppfattas oroligt. Att man väljer en mörkblå ton istället för svart gör känslan lugnare och mera harmoniskt. 

Där var dagens feng shui analys! Några förändringar skulle vi få göra med andra ord, speciellt till hösten skulle vi behöva mera av jordelementet och eldelementet för att värma det hela. Oavsett, så är bilden vacker och inspirerande.

Nu är det fredag mina vänner och vi kommer att toknjuta av sista semesterdagen tillsammans. Inga planer, inga måsten. Önskar er en fin helg!


2 kommentarer:

 1. Älskar dina små lektioner! Lär mig nåt nytt hela tiden.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att höra, blir varje gång så glad av dina kommentarer!

   stor kram till dig!

   Radera