onsdag 26 juni 2013

Svala färger i sovrummet.

Idag kör jag ännu vidare med feng shuin igen och tänker att det blir några inlägg om hemmets olika rum titt som tätt under sommaren. Jag har även fått mail med frågor om färganvändning i hemmet och önskningar om mera rensa i röran. Så håll ut, det kommer! 

Enligt feng shui rekommenderas svala färger till sovrummet speciellt för de som har sömnproblem. En bra grundregel är även att hålla sig till milda färger och varsamma kontraster. Ljuva, milda pasteller är en bra tumregel för en god sömn. En sval ljusblå färg kan t.ex. vara ett bra alternativ till sovrummet, likaså ljus lila. Svala färger är även mera inbjudande nu i sommarhettan. Det skulle inte kännas helt naturligt att bädda i rött nu, eller hur? Se på bilden nedan - blommorna ger elden till inredningen. Utan den skulle bilden vara trist och platt. Så våga däremot ta in aningen rött som en liten detalj ut i rummet!


övergången mellan färgerna är varsam vilket ger enkänsla av lugn och ro.
De flesta av oss vet vad som är dåligt feng shui i sovrummet (sova med fönster bakom ryggen, arbetsrelaterade saker inom synhåll, röra och tryckande föremål ovanför huvudet) Detta är sådant som vi naturligt känner på oss om vi tar oss tid att tänka - men faktum är att man sällan gör något åt saken fastän man vet att något kanske borde rättas till. Om du funderar på vilket rum du skall satsa på - satsa på sovrummet, rummet där vi spenderar mest tid i. Börja med det viktigaste - rensa bort allt överflödigt! 

Bilder lånade: här. 

4 kommentarer:

 1. Åååh, stolen/nattduksbordet på första bilden!! Kanske ett av mina (många planerade) semesterprojekt blir att måla en stol...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Sku ju vara perfekt vid din säng!

   Kram!

   Radera
 2. Hmmm, jag inser att jag borde göra nåt ;-) Mörkbrunt golv, vinröd fondtapet med blommor, svart överkast. Hmmm....

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anar ju att rummet känns väldigt mörkt och det kan
   ju också vara skönt på sommaren.

   Enligt feng shui är det en konflikt
   mellan rött och svart. De tillhör eld och vatten,
   (vatten släcker eld) Så ta in något från metallelementet i rummet
   om det inte finns från förut. Något vitt, glansigt eller pastelligt som
   gör inredningen lättare och luftigare. Kanske kuddar i samma färg som tapeten
   i betydligt ljusare ton.

   Kram till dig!

   Radera