tisdag 7 maj 2013

Tisdags stilleben.

Alltid när jag har varit borta en stund hemifrån behövs en nystart här hemma. Man har vädrat sina tankar och kommit hem med nya impulser och det känns som att hemmet och man själv inte är riktigt överens. Vi vill ju vara vänner. Hemmet och jag. 

Godmorgon! Nu börjar vi från ny ruta igen och för mig innebär det att saker byter plats och jag försöker få flowet i hemmet att stämma överens med mig själv. Nu blir detta snart hebreiska (närmare sagt... kinesiska)  så jag slutar förrän jag ens har börjat. Vi övergår därmed till bildspråk.


Tanken med att skapa stilleben för mig handlar fortfarande om att helt blint plocka ihop olika saker som inte hör ihop. Alla fem elementen ska in och yin och yang har ju sin roll givetvis. 

Ser ni, jag har en alldeles egen bambi. Fyndade den på loppis och skyllde här hemma att jag köpte den till Molly när sambon höjde på ögonbrynen. Egentligen, var den till mig själv. Ja, allt förutom växten är från loppis egentligen. Apoteksflaskan av fina mommo.

Hemma hos oss har en liten typ redan tagit sig till knytteskogen och jag har en hel hög med pappersarbete som väntar. Vad gör ni denna tisdag? Jag sänder en kram till min vän M som fyller år idag, hurra!

4 kommentarer:

 1. Fint med stillebenet. Klart att du skulle ha en Bambi. :)

  Ha en bra dag!
  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, en bambi kan verkligen behövas för att barnet inom oss inte försvinner (I wish) .

   Kram

   Radera
 2. Vackert stilleben!

  Sitter just nu och väntar på att en kaffemaskinsreparatör (som för övrigt var 2,5 timme sen) ska bli klar så jag får åka till jobbet. Grrrrr!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hujja, hoppas det löste sig (och att du fick din kaffekopp :))

   Kram!

   Radera