onsdag 22 maj 2013

Färger som gillar varandra.

Ett praktexempel på hur färger kan samspela med varandra och skapa harmoni utan att det blir för plottrigt. Älskar det ordet, plottrigt, lär användas flitigt i framtiden. Visst ser det härligt somrigt ut? Någon matta här och där vill vi ju ha in förstås men sådant får man se förbi ibland för att kunna se vad det är som funkar i en bild. 

Öppna trappor som nedan kan ju vara svåra att lugna ner. Öppna sidor och vitmålade ytor. Då får man helt enkelt plocka fram sandpappret och slipa trappstegen för att få in jordelementet här. Genast skulle känslan vara lugnare och snäppet mera harmoniskt och flowet mera behagligt. Håller ni med?

Hus&HemJordnära toner som tillsammans skapar en sammetslen helhet mot de vita ytorna. Sådana här hem är hem som jag personligen blir mest imponerad av. Man tar risker, man vågar och man lyckas. Lite så kan man ju önska att man en dag kunde resonera med hemmet och life over all. Igår fick jag frågan om det måste vara så mycket vitt i inredningen. Absolut inte och det var en bra påminnelse till mig, att försöka hitta harmoniska helheter med mera färg i framtiden. Tack!

Prylar som inte går att köpas, prylar som inte syns överallt. Det är magi, det.

Hus&Hem


Tack till er som kom på föreläsningen igår och alla peppande ord
och intressanta diskussioner. 

Lovade till Linneá att berätta hur det gick.
Ännu idag har det inte hunnit sjunka in, men kanske snart, förhoppningsvis före fredag. 
För då är det dags att föreläsa vid Fondis kabinett här i Vasa. Temat är då  hur vi kan påverka vårt välmående hemma och på arbetsplatsen genom en harmonisk inredning.

Kan meddela tidtabell om någon är intresserad att komma. Bland annat Ekosoppi kommer att vara med på samma event och berätta om rawfood om jag inte minns helt fel! Temat för dagen är alltså Välmående.

Ni vet vad jag gör de kommande dagarna med andra ord.


Perjantaina pidän lyhyen luennon Vaasan Fondiksessa. Luento on niin sanottu tietoisku sekä suomeksi että ruotsiksi. Tervetuloa kuuntelemaan!

Yllä olevat kuvat tuovat ihanan harmoonisen tunnelman vaikka värejä onkin käytetty runsaalla kädellä. Ihana koti minun mielestäni.

14 kommentarer:

 1. Tack för igår! Det var jätte intressant! Lite yr i bollen blev man ju efteråt när man började fundera ut lösningar och VAD som behövs VAR! ;)
  H. Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Super roligt att ni kom ända från norr ;) det gäller att låt de sjunk lite tror jag o försök se på rummet genom feng shui ögon! De blir nog praaa! Du får alltid fråg om något lämna oklart 😊Kram och jag ska se över materialet!

   Radera
 2. ååh jag sko kona flytt in i första bilden!! men jaaa, lite mindre vitt sko e kona vara (typ träfärgade trappsteg sko int va så dumt) å jag sko gärna placera en matta nånstans ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, så underbar första bilden e! Preciiis, matta och trappstegen fattas för bra feng shui! You got it! Kram

   Radera
 3. Tack för inspo! Du har varkligen fått mig att öppna ögonen mer tydligt för balansen. Känner att jag redan innan är på god väg genom att tänka "rätt", men jag har inte fått till knorren. Tack! Jag hoppas jag så småningom får till den.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Lena! Vad glad jag blir av dina ord!
   Det tar en stund förrän man får till knorren, man skall ju inte förlora sin egn stil på vägen,
   utan bara tillämpa d olika tänken på hemmet. Roligt att du följer mig på min feng shui resa.

   Stor kram och sol till dig!
   /N

   Radera
 4. Oj va intressant..! Har på senare tid blivit riktigt intresserad av feng shui i inredningen... Men har inte riktigt kläm på det själv ännu utan inreder bara med magkänslan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia!

   Tack, vad roligt att höra! Då hoppas jag att jag kan ge dig lite matnyttig inspiration om feng shui här.
   Om du redan följer din magkänsla har du kommit väldigt långt! :)

   Kram N

   Radera
 5. En lyckad kväll igår! Tack!

  Hälsn, mamma.

  SvaraRadera
 6. Intressanta tankar, ibland är det så svårt att veta vad det är som måste "dämpas" för att skapa harmoni i ett rum. Jag älskar det där lapptäcksgolvet och håller med dig om det där med prylar som inte syns överallt det gör det hela personligt, man kan liksom inte "köpa stilen".
  Kram Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica!

   Jag kunde inte hålla med dig mera! Ofta vet man att det är obalans i ett rum,
   men det är svårt att få grepp om vad som skall dämpas eller förstärkas!

   Önskar dig en härlig söndag!

   Kram Nina

   Radera
 7. Hej Nina! Vilken fantastiskt fin blogg du har. Så glad att jag hittade hit. Inspirerande och intressant. Jag gillar färg och tar gärna emot mera tips när det kommer till färglada hem. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tusen tack för feedback!
   Och roligt att du tycker att det är intressant!

   Kram, Nina

   Radera