tisdag 25 december 2012

Acceptera - förändra- bli nöjdare.

Julen var snäll mot oss även i år och vi landar nu tacksamma i vår egen soffa. Hoppas er jul också var precis det ni önskade er!

Vår soffa hjälper oss nu vidare med den ytliga balansen i ett hem. 

Soffan står ofta i fokus i ett vardagsrum och speciellt om du har en jord-färgad (brun eller beige) soffa kan det lätt kännas som om den suger åt sig allt ljus i ett rum. Den känns varm och inbjudande att sitta i, men tar mer "plats" än den skulle behöva, speciellt i en liten lägenhet med små fönster.
Vår beiga soffa ligger precis bredvid ett stort fönster som släpper in mycket ljus precis hela dagen. Redan detta hjälper till att minska känslan av det jordiga och lättar upp känslan i hela rummet.

Men det man framförallt kan göra är att ta in glansiga material. Gärna någon kudde i rund form för att minska på den kompakta känslan som jord kan ge. Av färgvalen är vitt och grått ett säkert kort som lättar upp det beiga.Vissa pastellfärger kommer även att ha samma effekt. 

I sin färg, form och material är den runda kudden på bilden det perfekta valet för att bli lite nöjdare med en brun eller beige soffa som känns dominerande. - och jo. Här sitter vi nu, ganska nöjda, med chokladpapper kring fötterna. Därav inget foto av oss.

Något jag tänker mycket på är att vara nöjd med det man har. Acceptera det du har. Jobba med det du har - och bli till slut lite nöjdare. Nu pratar jag givetvis inte endast om en beige soffa. Utan kanske om en relation, utbildning, jobb, dig själv eller  kanske precis just din beiga, svarta, vita eller gråa soffa.

1 kommentar:

  1. Du satte många bollar i rullning när du besökte oss sist. Resultatet är nu en tom hallvägg med 6 hål (jonathan va inte helt nöjd över mitt verk :p), men verkligen, OJ, vilken skillnad! De blev så otroligt luftigt och mkt mera inbjudande (trots hålen). Jag fortsatte med att placera en bänk längs långsidan och hängde en renfäll över. Det står också ett litet blomarrangemang på bönken och en ljuslykta. Och oj va jag trivs! :) inte färdigt ännu, så du borde komma på nytt till oss, så vi kan fundera vidare :) kram/hanna

    SvaraRadera