torsdag 13 december 2012

25 år och ganska mätt.

Att fylla år kan leda till att man frossar i livets goda. I form av mat och familj för min del och idag är jag mätt och lycklig. Det är så maräng och kärlek får en att känna. Pröva själv.

Nu möblerar vi ett sovrum. Ni och jag!

För en god natts sömn är sängens placering viktig. Kraftposition, kraftposition...

Att ställa sängen med gaveln mot väggen är något som vi nästan alltid gör instinktivt. På så vis får man skydd bakom sig i form av väggen och dörren hamnar då ofta i synfältet. Samma regler som med skrivbordet, ja! Man kan också försöka undvika att få ett fönster bakom sängen eftersom det ger en otrygg känsla. Inget konstigt här alltså. Det finns alltid undantag och ibland kan det vara svårt att få till rätt möblering med finurliga planlösningar!

Sköna hem nr 2, 2012.
Sovrummet känns ofta väldigt privat och här kan man förstärka relationen med att jobba med saker två och två.  Sträva till att ha lika mycket utrymme på båda sidorna av sängen, likadana bord och sänglampor. Och ja, detta kan även den som är ensam göra för att mentalt jobba med att Mr/Ms right faktiskt kan vänta bakom hörnet! Fokusera på varför du gör något istället för vad du gör så får sakerna ett helt annat värde för dig i ditt hem. 

När det gäller belysning skall man helst inte ha en taklampa ovanför sängen som hänger ner över huvudet eller mitt i synfältet. Vi påverkas av vår omgivning även när vi sover, och i detta fall kan lampan skapa en orolig känsla - fastän den är avsläckt och fastän ögonen är stängda. Likaså kan hyllor ovanför sängen bidra till orolig sömn.
Genom att skapa balans i sovrummet ser man till att inga yttre faktorer kan påverka vår sömn och detta kan även hjälpa till för att rensa kaoset man har i huvudet ibland. 

Maräng, kärlek och god natt till er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar